Laitteet‪» Aurinkosähkö‪»
Suosituimmat ensin
Tykätyimmät ensin
Aakkosjärjestys
Halvimmat ensin
Kalleimmat ensin
Uusimmat ensin

Akut

Omakotitalon, mökin, veneilyn, sähköauton, sähkötrukin ja sähköpyörän laadukkaat ja kestävät LiFePO4 ja LTO tekniikoilla olevat akut ja akkukennot

LiFePO4 Akut
LiFePO4 (Litium-rauta­fosfaatti­akku) akkujen käyttöikä on 10-kertainen verrattuna tavallisiin lyijyakkuihin. Useimmat litiumioni akut kestävät käytössä 10-20 vuotta. Litiumakku ei vaadi aktiivista huoltoa.

LiFePO4 akut lataantuvat nopeasti ja ovat tehokkaita. LiFePO4 käy monipuolisesti erilaisiin sovelluksiin.
LiFePO4 akkuja voidaan purkaa varauksesta -20 asteen pakkasesta +60 ° C lämpöasteeseen ja ladata lämpötilan ollessa + 0° C astetta vähintään.
Joillakin Lifepo4 akkutekniikoilla voidaan ladata akkuja 0,1C virralla lämpötilan ollessa maksimissaan -10° C

LiFePO4 akut painavat myös kolmasosan lyijyakkuihin verrattuina, joka helpottaa mm. akkujen kuljettamista veneisiin ja soutuveneisiin

LiFePO4 akut ovat ympäristöystävällisiä ja erittäin turvallisia asentaa sekä käyttää. LiFePO4 akut eivät räjähdä Lithium Ion akkuun verrattuna.

LTO Akut
LTO Akut (Lithium-titanaatti) ovat uusinta akkuteknologiaa, joiden etuna erittäin nopeat latausajat, käyttölämpötilat (-50°C - + 65°C.) ja kymmenet tuhannet latauskerrat/purkauskerrat.

LTO Akut akkujen käyttöikä on 50 - 100 -kertainen verrattuna tavallisiin lyijyakkuihin. LTO Akut kestävät käytössä yli 30 vuotta. LTO Akut eivät myöskään tarvii aktiivista huoltoa.

LTO akkuja voidaan käyttää talvella ihan huoletta, lämmitystä akustolle ei tarvita.
LTO akkujen latauskerrat: n.30 000 latauskertaa

LTO akut lataantuvat myös 6-10 minuutissa täyteen, vaatii tosin järeän laturin (400A) tai akunhallintajärjestelmän (BMS)

LTO akkujen turvallisuus on huippua. Akut eivät syty tuleen eivätkä räjähtele vikantuessaan